TALERIS

Zavod za kulturo, šport, turizem, kulturo gibanja in hranjenja Taleris

ZIMSKA LIGA PLANINA ZDAJ IN VZTRAJAJ ZDAJ JE ZAKLJUČENA

ZIMSKA LIGA PLANINA ZDAJ IN VZTRAJAJ ZDAJ 2016-2017

 

Z nedeljo 26.2.2017 se je zaključila 14 tednov trajajoča zimska liga, s podelitvijo in pogostitvijo udeležencev. Tekmovanje se je delilo na dve panogi, hitrostno z naslovom PLANINA ZDAJ s 23 udeleženci in vztrajnostno VZTRAJAJ ZDAJ s 7 udeleženci. S tekmovanjem smo pričeli 20. novembra 2016.  Skupno smo v tem terminu opravili preko 350 vzponov.

Start hitrostnega izziva PLANINA ZDAJ je bil v kamnolomu (nekdanja Surovina) vsako nedeljo ob 9:00 in cilj v gostišču na Planini, kjer so nas sponzorsko postregli s toplim čajem. Rekord 3.8 km dolge proge z 700 višinske razlike je postavil član Talerisa iz Trbovelj, Jan Flis s časom 0:34:58.Ženske so osvojile 1.mesto Jasmina Grahek, drugo Andreja Taškar in tretje Saša Kmetič, vse tri članice ŠD Kotredež. Moški,  v kategoriji do 50 let je zmagal Dejan Taškar, član ŠD Kotredež, drugi je bil Aleš Omahne, član ŠD Sloveniacontrol in tretji Tomas Ivačič, tudi  član ŠD Kotredež. V kategoriji nad 50 let je zmagal Leopold Cencelj, ŠD Kotredež. Osvojil je tudi absolutno zmago z največ doseženimi točkami. Drugo mesto je zasedel Leon Cestnik in tretje Dragan Pavlović, oba člana Taleris Trbovlje.

Udeleženci izziva VZTRAJAJ ZDAJ so lahko startali poljubno, ob poljubnem času, cilj pa je bil v terminu od 20.novembra do 26. februarja čimvečkrat osvojiti Planino peš iz doline. Na dan je štel le en vzpon. Zmagovalec Dragan Pavlović je vrh osvojil 79x, druga Tanja golob 37x in tretji Leon Cestnik 36x, vsi člani Taleris iz Trbovelj.

Udeleženci so prejeli priznanja, pokale pa smo podelili za rekord PLANINE ZDAJ, za absolutno zmago in prvim trem po vseh kategorijah.

13.5 2017 zavod Taleris organizira športno – družabni dogodek, 6 RISOVIH UR, kateri se bo prav tako odvijal na Sv. Planini. Več o samem dogodku si preberite na www.taleris.si.

19.11.2017 bomo pričeli z 2. zimsko ligo PLANINA ZDAJ in VZTRAJAJ ZDAJ, VABLJENI NA OBA DOGODKA!

Potek zimske lige in zaključek lahko preko slik vidite v fotogaleriji na :

https://photos.google.com/share/AF1QipNvoHUHo5gvXyNsSJYS0zfSAATMWcjrUwm8MHPMzRdT1rh1vEO72RdxAnnshOeP8g?key=T2RiOHZhUXhkbUhKTTIyeElhcDJuaFNBSkc5REtB

 

Rezultati za celotno sezono pa so na povezavi:

http://www.taleris.si/sl/rezultati-planina-zdaj/

 

Hvala vsem udeležencem in Gostišču Planina, nasvidenje v jeseni 🙂

 

 

Next Post

Previous Post

© 2019 TALERIS

Theme by Anders Norén