TALERIS

Zavod za kulturo, šport, turizem, kulturo gibanja in hranjenja Taleris

SKUPNI TRAIL TRENINGI – ROKOVNJAŠKA POT – sobota 14.10.2017

14.10.2017 vabljeni na skupni dolgi trening po Rokovnjaški poti. Vodil bo Leon, hitrost in napredovanje bo prilagojeno njegovemu ritmu in najpočasnejšim v skupini. Pot je dolga cca 43km, prijave na ZS  ali na leon.cestnik@taleris.si. telefon 031540987  Dobimo se na Trojanah ob 8:00, v avtu Leona je prostora za dva, če bi se kdo želel peljati z njim iz Trbovelj ali Zagorja.Kdor prej pride, prej melja 🙂 VABLJENI

Več o sami poti na:

http://www.planinskodrustvo-blagovica.si/rokovnjaska.html

kjer lahko snamete dnevnike kdor bi želel zbrati pečate za značko.

Kako lepo in poučno je lahko pogledate na:

https://www.youtube.com/watch?v=XBynm4oaEkU

SE VIDIMO V SOBOTO OB 8:00 NA TROJANAH

takole smo 2009 pisali o Rokovnjaški na tekaškem forumu:

http://www.tekaskiforum.net/forum/viewtopic.php?t=11370

 

 

POROČILO PRVEGA JESENSKEGA TRENINGA

 

Nihče se ni prijavil na prvi jesenski trail trening. Buh pumagi, bi rekla teta Mica. Ampak ona je v domu upokojencev, jaz pa ne. No trening bom vsekakor oddelal, ker sem se že prej tako odločil, družba pa bi, priznam, dobro dela.

Osem zjutraj. Sam na parkirišču, še vedno oprezam za kakšnim udeležencem, z nahrbtnikom. Krenem proti Kleku in ker sem sam imam večino glasov, tako da je odločeno, z večino glasov seveda, da bo kilometer in 100 metrov višincev do Kleka ogrevalnih. 15 min pa ni imel nihče nič proti. SUPER!

 

V Kleku pričnem s tekom, vendar ne proti Planini ampak na Kauc, po asfaltu. Pot je daljša toda bolj primerna za tek. Na Kauc zavijem proti Planinski vasi in nato po daljši markirani na Planino. Daljše so bolj primerne za tek in manj hribovsko intenzivne. No da ne bo zavajanja, še vedno je bilo 700 višincev do kavice v Gostilni Planina.

 

Še dobro da sem zjutraj za zajtrk pojedel pet žlic grenadir marša in deci kokakole, ker me je takoj po kavici čakal še nadaljni vzpon na Javor. Ker sem bil sam, sem zavil s steze in jo mahnil direkt čez travnik in gozd na vrh. Nihče ni bil proti.

Nato pa do prelaza Liza čista poezija, ne ravno Prešernova, ampak vseeno poezija. Tek po mehki gozdni poti, okrašeni z nešteto gljiv, tu in tam popestreni z divjadjo, ki me je enkrat pošteno prestrašila, saj se baje po naših koncih sprehaja medo, ki še ni slišal, da imamo v zasavju bolj švoh luft, ki sploh ni primeren za velike zveri.

 

Nisem si mogel pomagati. Že doma sem se odločil, da ne bom nabiral gljiv za nobeno ceno ne. S seboj sem vzel tekaški nahrbtnik in nobene vrečke, nobenih sendvičev v vrečkah, nobene rezervne obleke ali nogavic v vrečki, v glavnem ničesar, kar bi mi razširilo nakladalni prostor izven tekaškega nahrbtnika. A glej ga zlomka. Med prelepimi lepoticami, rdečimi mušnicami, je bil, samo en lep, mlad, čvrst, jurček. Seveda je roka segla po njem. Ko tako tečem dalje z nahrbtnikom in jurčkom v roki se zavem kakšno neumnost sem naredil. Zarečem se, da ga podarim prvi osebi katero srečam po poti. Malo nižje proti Volčjim jamam res srečam teto s košarico, palico v roki in ogrnjeno delavno haljo. Nič gob ni mi je potarnala, saj je gobarjev več kot gob. V košarici je imela dva podhranjena jurčka. Ha sem si misli in ji podaril breme, ki sem ga nosil v rokah. Jurčka seveda!

 

 

 

Razbremenjen tečem dalje in ker je dolgčas teči po dobro uhojeni poti jo zavijem na vleko, vso zaraščeno in težko prehodno. Sledim ji po gošči in…, tega si pa res nisem želel. Ris rdečih mušnic in trije čudoviti , ne jurčki ampak jureti vmes. Preden sem se dobro zavedel, sem imel anorak obešen na rukzak in jurete v njem. Kaj čmo, nagon preživetja je najmočnejši.

Mrzlica se je brez najave postavila predme. Nekdo maha s terase, seveda Ici, neutrudni Ici. Ata je peljal malo okrog na Klobuk in na Mrzlico in…

 

Živjo Jani sem pozdravil ata. Izvem da bi šel danes z menoj pa ni vedel kakšen tempo in tako …..

Pa zagotovo vem da bi zmogel teh par kilometrov, saj ne bi prvič tekla skupaj. Pa da ne bo pomote, ne boji se,  da ne bi zmogel, bolj ga skrbi, da ne bi oviral druge.

Kakav, čaj, pogovor, onadva v dolino, jaz pa na vrh, nato pa na Kal. Saj sem napisal, da se na Mrzlici odločimo kam in koliko energije bo ostalo. Ker jo je še zvrhan koš, na Kal, nato pa preko Čeč domov.

 

Super je bil tale trening iz več pogledov.

  1. Naredil sem zadano in še več
  2. Ker sem dosegel cilj, sem si utrdil samozavest
  3. Zmanjšal sem potrebo po hrani
  4. Na soncu sem pridobil vitamin D
  5. Srečal sem kumrate in z njimi čvekal
  6. Porabil sem več kalorij kot sem jih vnesel
  7. Nabral sem gozdne sadeže (poleg jurčkov tudi dve pesti kostanja katerega ni v poročilu, ker sem ga nabiral, ko mi je pošla sapa)
  8. Pridobil info za Knap trail
  9. Naredil selfi
  10. Se zdrav in srečen vrnil ženki v objem J

Do naslednjega treninga lep pozdrav in kolikor sem uspel zbrati informacije na terenu ne bom sam, ali pač

 

ZAVOD TALERIS ORGANIZIRA SKUPNE ULTRA TRAIL TRENINGE OB SOBOTAH.

 

DATUMI BODO SPROTNO OBJAVLJENI. 1.TRENING BO TO SOBOTO  30.9. OB 8:00 S STARTOM PRI KOMUNALI TRBOVLJE ( naslov za navigacijo: Savinjska cesta 11a, Trbovlje) Trail teke bo vodil Leon 031 540987 brezplačno. Stroške hrane in pijače krije udeleženec sam. Udeleženci s prijavo na trail potrjujejo da se zavedajo možnih posledic gibanja in teka  v naravi in se udeležujejo treningov na lastno odgovornost v vseh ozirih.

Prijava na ZS facebook profil Leon Cestnik ali mail leon.cestnik@gmail.com

Vsebuje naj ime priimek in obvezno telefonsko, katera bo uporabljena samo za ta namen.

Za prvi trening bomo preizkusili domače puklje, Planina, Javor, Mrzlica kjer se bomo odločili koliko energije je še ostalo in po kateri poti se vračamo. Dolžina cca25km, z nekaj višinci.

Next Post

Previous Post

© 2019 TALERIS

Theme by Anders Norén